Mukautuva skannausväli

Nyt voit muuttaa potilaiden skannausvälejä automaattisesti oikomiskalvon seurantatietojen ja potilaiden hoitovasteen mukaan.

Emma Foures avatar
Tekijä: Emma Foures
Päivitetty yli viikko sitten

1. Mitä mukautuva skannausväli tarkoittaa?

Mukautuva skannausväli (Adaptive Scan Interval) viittaa siihen, miten usein potilaan odotetaan ottavan skannauskuvat. Oikomishoidon yhteydessä se tarkoittaa samalla myös oikomiskalvojen käyttämisaikaa.

Oikomiskalvojen käyttäjien skannausvälit vaihtelevat hoitoon liittyvien tarpeiden ja vaatimusten mukaan. Myös hoidon kuluessa voi joskus olla tarpeen muuttaa skannausväliä, jos seurannassa ilmenee muutoksia.

Tähän asti skannausvälit on muutettu manuaalisesti ohjelman alustaan. Nyt voit antaa ohjelman tehdä nämä muutokset automaattisesti ottamalla mukautettavan skannausvälin (Adaptive Scan Interval) käyttöön pika-aloituksen (Quickstart) asetuksissa tai potilaskortissa.

⚠️ Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos oikomiskalvojen dynaaminen vaihto (Dynamic Aligner Change) on otettu käyttöön potilaan skannausasetuksissa.

Mukautuvan skannausvälin tarkoituksena on vähentää hammaslääkärin ja henkilökunnan manuaalisen työn määrää ja mahdollistaa entistä yksilöllisempi potilasseuranta.

2. Miten määritän mukautuvan skannausvälin?

Voit aktivoida ja määrittää mukautuvan skannausvälin:

• pika-aloituksissa (Quickstart), kun potilaan seuranta aloitetaan

• seurannan aloittamisvaiheiden aikana (muualla kuin pika-aloituksissa)

• potilaskortissa milloin vain potilaan seurannan aikana.

Mukautuvan skannausvälin asetuksiin on määritettävä:

1. kuinka monella päivällä skannausväliä lyhennetään, kun potilas on saanut peräkkäin tietyn määrän SIIRRY (GO) -kehotuksia

2. kuinka monella päivällä skannausväliä pidennetään, kun potilas on saanut peräkkäin tietyn määrän ÄLÄ SIIRRY (NO-GO) -kehottuksia

3. noudatetaanko näitä sääntöjä vain asetuksiin määritettyjen skannausvälien osalta (enintään 10) vai koko hoidon ajan.

Voit muuttaa mukautuvan skannausvälin asetuksia potilaskortissa koko hoitopolun alusta loppuun.

⚠️ Huomaa: Potilasseurannan pysäyttäminen/jatkaminen ei vaikuta mukautuvaan skannausväliin, mutta seurannan lopettamisen/aloittamisen yhteydessä käytetään uusia sääntöjä, jotka on määritetty pika-aloitukseen.