Wettelijke voogden

Een functie die het gemakkelijk maakt om de patiënt en de voogd tegelijk in te stellen.

Emma Foures avatar
Geschreven door Emma Foures
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat omvat de functie Wettelijke voogden?

De mogelijkheid om een wettelijke voogd aan een patiënt te koppelen is bedoeld om het instellen van patiënten en de monitoring met DentalMonitoring te vereenvoudigen.

Met deze functie kunt u vanuit het dashboard:

• een wettelijke voogd aanmaken of bewerken;

• een wettelijke voogd aan een patiënt toevoegen of van een patiënt loskoppelen.

Aan de andere kant wordt ook de beleving van wettelijke voogden in de patiënten-app vernieuwd:

• Ze ontvangen zelf een activeringsmail zodat ze op hun eigen apparaat in de app kunnen inloggen;

• Via de app hebben ze te allen tijde toegang tot het profiel van de van hen afhankelijke personen.

Hoe gebruikt u de functie Wettelijke voogden?

U kunt de functie Wettelijke voogden gebruiken op het dashboard, via de patiëntenkaart.

1. Een voogd toevoegen:

• Op de patiëntenkaart is een nieuw tabblad met de naam ‘Voogden’ te zien, met:

• de voogd(en) al aan de patiënt gekoppeld;

• de mogelijkheid om een voogd toe te voegen.

• Als u op ‘Voogd toevoegen’ klikt, verschijnt er een pop-upvenster en moet u het e-mailadres van de wettelijk voogd invoeren.

• Als de voogd al in het systeem voorkomt:

• U hoeft alleen de relatie tussen voogd en patiënt in te stellen.

• Als de voogd nog niet in het systeem staat:

• U moet de gegevens van de voogd invoeren en de relatie instellen;

• De nieuwe voogd wordt vervolgens op de patiëntenkaart weergegeven. Denk eraan dat u op ‘Opslaan’ klikt, zodat de gegevens van de voogd in het systeem worden bijgewerkt.

2. Een voogd beheren

• Op het tabblad ‘Voogden’ onder het gedeelte ‘Patiënten’ worden alle voogden weergegeven die aan een patiënt zijn gekoppeld. Hier kunt u de gegevens van voogden ook wijzigen.

• Als tandarts of DMC kunt u alle voogden van uw patiënten zien.

• Als u op ‘Voogden van patiënt beheren’ op de patiëntenkaart klikt, wordt u omgeleid naar het tabblad Voogden van de patiëntenkaart. U kunt:

• gegevens van voogden bewerken;

• een voogd loskoppelen van de patiënt.