Förmyndare

En funktion som gör det enkelt att registrera patienten och vårdnadshavaren samtidigt.

Emma Foures avatar
Skrivet av Emma Foures
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad ingår i förmyndarfunktionen?

Möjligheten att registrera en förmyndare för en patient har skapats för att förenkla registreringen av patienten och övervakningen med DentalMonitoring.

Med den här funktionen kan du använda panelen för att:

• Skapa eller redigera en förmyndare;

• Lägga till eller ta bort en förmyndare för en patient.

Dessutom kommer även förmyndarens upplevelse av patientappen att förbättras:

• De kommer att få ett eget aktiveringsmeddelande med e-post så att de kan logga in på appen på sin egen enhet;

• De kommer att ha tillgång till respektive patients profil när som helst via appen.

Hur används förmyndarfunktionen?

Du får tillgång till förmyndarfunktionen i panelen via patientkortet.

1. Lägga till en förmyndare:

• Från patientkortet syns en ny flik som heter ”Förmyndare” med:

• Förmyndaren/förmyndarna som redan har registrerats för patienten;

• Möjlighet att lägga till en förmyndare.

• Genom att klicka på ”Lägg till en förmyndare” kommer ett popup-fönster att visas där du behöver ange förmyndarens e-postadress.

• Om förmyndaren redan finns i systemet:

• Du måste ställa in relationen mellan förmyndare och patient.

• Om förmyndaren är ny för systemet:

• Du behöver ange information om förmyndaren och ställa in relationen;

• Den nya förmyndaren visas sedan på patientkortet. För att uppdatera förmyndarens information i systemet behöver du klicka på ”Spara”.

2. Hantera en förmyndare

• Från fliken ”Förmyndare” i avsnittet ”Patienter” visas alla förmyndare som har registrerats för en patient. Det är även här du kan ändra förmyndarnas information.

• Som läkare eller DMC (DM-koordinator) ser du alla förmyndare för dina patienter.

• Genom att klicka på ”Hantera patientens förmyndare” på patientkortet, kommer du att omdirigeras till förmyndarfliken på patientkortet. Här kan du:

• redigera förmyndarnas information;

• ta bort en förmyndare för en patient.