Alla samlingarDM APPScanAssist
Handbok för ScanAssist
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

01. Vad är ScanAssist?

ScanAssist är en nya och innovativ scanningsprocess som använder AI för att
skapa den bästa patientupplevelsen och så precisa foton
som möjligt.

Denna nya scanningsprocess har utformats för att säkerställa högkvalitativa
bilder och en bättre patientupplevelse.

ScanAssists funktioner:

• ScanAssist ger en spelliknande upplevelse. En 3D-modell representerar patientens tänder och avbildar deras rörelser i realtid (rotation, vinkling uppåt & nedåt, munnen som öppnas och stängs).

• Patienten måste fånga in målområdena som visas på skärmen genom att flytta
    mobiltelefonen och ScanBox pro inuti munnen och ta bilder i sin egen takt.

• Bilderna tas när målområdena nås och på så sätt kan alla delar av munnen täckas in.

• ScanAssist maximerar kvaliteten på varje scanning genom att vägleda
    patienterna och ge dem feedback i realtid. Därmed säkerställs att positionerna och rörelserna är korrekta.

• I ytterligare ett steg vägleds patienten genom ocklusionen, så att de alltid biter ihop korrekt.

• Scanningssekvensen har uppdaterats för patienter som bär avtagbara produkter, för att kunna påbörja scanningen med tandskenorna på. Patienterna bär alltså sina tandskenor i några timmar före scanningen så att scanningen visar hur de verkligen sitter.

• Scanningsfaserna övergår smidigt från den ena till den andra. Så fort ett stag har avslutats kommer nästa steg att starta automatiskt utan att de behöver dubbelklicka på skärmen.

Vem har tillgång till ScanAssist?

• ScanAssist är kompatibelt med ScanBox pro.

• ScanAssist är tillgängligt för alla nya patienter.

• Minimikravet på understödda OS-versioner är iOS 13 för iPhones och SDK 29 (Android 10) för Android-enheter (observera att inte alla enheter är kompatibla).

02. Komma igång med ScanAssist

A. Alla nya patienter som skapas på den nya DentalMonitoring-panelen registreras automatiskt på ScanAssist och kommer att synas på fliken Patientinformation på patientkortet:

Scanningsprocess v2 = ScanAssist
Scanningsprocess v1 = ursprunglig scanningsprocess

Den nya processen för att skapa patienter förändras inte: patienten kommer att få ett e postmeddelande med instruktioner om hur de laddar ner DM-appen och de får en länk så att de kan logga in på sitt konto.

B. Nyskapade patienter kanske behöver uppdatera sina mobiltelefoners
operativsystem innan de laddar ner applikationen.

Applikationens minimikrav på operativsystem är iOS13 och Android 8 (SDK26). Så här kan patienterna verifiera sina mobiltelefoners operativsystem:

• Med iOS: under ”Inställningar” > ”Allmänt” > ”Programuppdatering” >
    Här visas vilken iOS-version som används och om det finns en uppdatering tillgänglig.

• Med Android: ”Inställningar” > ”System” > ”Systemuppdatering” >
    Här visas vilken Android-version som används och om det finns en uppdatering tillgänglig.

Observera att inte alla typer av mobiltelefoner understöds med denna scanningsprocess.
Så fort applikationen har laddats ner och öppnats, kommer den automatiskt att välja rätt scanningsversion för respektive mobiltelefon.

03. Första patientscanningen/övningsscanningen

Det är viktigt att du ser till att din patient övar och att du förklarar varför deras behandling övervakas och varför det är viktigt att scanna i tid. Se till att alla patienter ser instruktionsvideon innan de scannar för första gången.

Patienten måste få vägledning om hur de ska installera ScanBox pro och föra in röret i munnen. Scanningsprocessen börjar med att instruktionsvideon rullar tills ScanBox pro har installerats färdigt. Vi rekommenderar att mobilskalet tas av innan ScanBox pro installeras för att få den stabilitet som behövs.

Observera att vi starkt rekommenderar att välja det största röret som erbjuds (storlek L), så att AI kan hämta så mycket data som möjligt. Byt endast till ett mindre rör om det är för stort för patienten.

När scanningsfaserna väl kommer igång kommer patienten att följa röstinstruktionerna och flytta ScanBox pro så att det fångar upp alla målområden. Röstinstruktionerna i kombination med de synliggjorda målområdena hjälper patienten att enkelt göra rätt rörelser för en lyckad scanning. Du kan hjälpa till vid behov.

04. Föra över en patient till ScanAssist

Vi rekommenderar att helst inte överföra patienter som redan har scannat med den ursprungliga scanningsprocessen och är vana vid denna. Men i vissa fall (patienter vars scanningar ofta inte godkänns, som får låg kvalitet på scanningarna…) kan man överväga att överföra patienten till ScanAssist.

Gör så här om du vill överföra en patient:

A - Gå till fliken Patientinformation på patientkortet; klicka på den gröna knappen Redigera patientinformation och sedan på Version för scanningsprocess. Välj v2 och spara informationen.

B - Patienten behöver se till att operativsystemet på deras mobiltelefon är uppdaterat innan de uppdaterar sin DentalMonitoring-applikation. Gör så här:

• Med iOS: under ”Inställningar” > ”Allmänt” > ”Programuppdatering” > Här visas vilken iOS-version som används och om det finns en uppdatering tillgänglig.

• Med Android: ”Inställningar” > ”System” > ”Systemuppdatering” > Här visas vilken Android-version som används och om det finns en uppdatering tillgänglig.

Patienten måste ha version 7.18.0 av DM-appen eller ovanstående. De kan kontrollera vilken version av DM-appen de har direkt:

• När patienten är utloggad: längst ner på DM-appens inloggningssida

• När patienten är inloggad: längst ner på profilsidan i DM-appen

Patienterna behöver även välja ScanBox pro som scanningsutrustning i sina scanningsinställningar.

C - När applikationen öppnas kommer den automatiskt att välja rätt scanningsversion för respektive mobiltelefon.

05. Medan du scannar:

• Om patienten inte kan nå de mest distala målområdena - och de mest svåråtkomliga för ocklusionsvyerna:

• När de når sitt maximum måste de behålla denna position och stå still så att AI kan detektera motståndet och aktivera den assistans som automatiskt validerar dessa målområden. Detta gör att scanningsprocessen kan gå vidare till nästa steg.

• Observera att assistansen inte kan aktiveras om patienten fortsätter att röra sig fram och tillbaka.

• Under bettscanningsfasen måste patienten öppna munnen, föra utrustningen mot ett målområde, bita ihop för att fånga in varje målområde och avsluta fasen.

• Om patienten använder ”bite turbos” eller har ett öppet bett kommer de att uppmanas bita ihop tills AI detekterar att de inte längre kan. De kommer att behöva stänga munnen så mycket de kan och vara stilla i 4 sekunder för att utlösa assistansen så att de scannas i detta läge.

• Visuellt hjälpmedel: patient kan välja att visa en visualisering av sina tänder tillsammans med 3D-modellen under scanningen, se nedan.

Detta kan göras på 2 sätt:

• Via ScanBox-anslutningsskärmen (av/på-alternativ)

• Via pausmenyn (synlig hjälpknapp)

6. Felsökning för vanliga problem:

• Applikationen är inställd så att den tidigt kan detektera om mobiltelefonen börjar bli överhettad och kan i så fall rekommendera patienten att stänga applikationen och låta mobiltelefonen svalna i en minut innan den öppnas igen.

• Om scanningen laggar eller om patienten får andra tekniska problem med mobiltelefonen under scanningen ska de göra följande:

• Lyssna noga på instruktionerna

• Ta hjälp av assistans när du inte kan nå svåråtkomliga målområden, enligt tidigare beskrivning

• Aktivera det visuella hjälpmedlet

• Ta bort röret för att aktivera pausmenyn och hoppa över steget för att gå vidare till nästa scanningsfas

• Stäng av 3D-upplevelsen (byt till v1) som en sista utväg

Patienten kan stänga av ScanAssist övergå till den andra scanningsprocessen via scanningsinställningarna i mobiltelefonen. Det är bara att stänga av 3D-upplevelsen enligt nedan:

Vid eventuella frågor kan du kontakta kundtjänst eller din implementeringsspecialist.

07. Presentation av scanningsprocessen Vägledande text

Din behandling övervakas så vi vet precis hur det går med din behandling mellan 2 kontrollbesök. Du kommer inte gå på besök på kliniken lika ofta och kommer att scanna med DentalMonitoring varje vecka/varannan vecka. Tack för de scanningar du gör vet vi hur det går med din behandling och om den fortskrider som planerat. Om vi upptäcker något större problem kommer vi att upptäcka det direkt efter att du har scannat. Vi kallar dig till kliniken om det behövs.
Betrakta scanningarna, som du gör varje/varannan vecka, som ett besök: scanningarna är avgörande för din behandling och du måste scanna i tid så att vi kan se dig så ofta som möjligt och kontrollera din behandling.

Instruktionsvideo: Säkerställ att patienten har sett eller kommer att se instruktionsvideon.

Installera ScanBox pro:
”ScanBox pro hjälper dig att göra scanningarna. Den måste sitta fast ordentligt på din mobiltelefon, så jag rekommenderar att du tar bort mobilskalet innan du installerar ScanBox pro.” Visa sedan hur ScanBox pro ska placeras.

Göra scanningen:
Scanningsprocessen börjar med en video som hjälper dig att installera ScanBox pro (se till att ljudstyrkan på mobiltelefonen är tillräckligt hög) och röret - videon rullar på tills du har avslutat stegen. Du uppmanas sedan att föra in röret i munnen - även denna video rullar på tills du är färdig. Dina tänder och ditt tandkött ska synas ordentligt.

Stå sedan framför en spegel när du ska börja. Du får se en 3D-illustration av din mun och flyttar ScanBox pro så att den fångar upp alla målområden/punkter på skärmen. Du behöver inte ha bråttom. Flytta endast ScanBox pro och mobiltelefonen, inte huvudet. När du har avslutat ett steg kommer den automatiskt att gå vidare till nästa scanningsfas, tills du är färdig.

Om det är svårt att nå punkterna längst bak i munnen är det bara att hålla ScanBox så långt bak du kan (håll den så stilla som möjligt). Du kommer då att se att punkten börjar blinka innan den sedan försvinner så att du kan fortsätta med nästa scanningssteg!

Under fasen då du scannar ditt bett bör du lyssna noga på instruktionerna: när du närmar dig målområdet ska du hålla munnen öppen och sedan, när du kommer till målområdet, biter du ihop.
När du har avslutat alla steg bör du titta igenom alla scanningar innan du skickar dem. Låt appen vara igång tills uppladdningen är klar, så att scanningarna hinner skickas iväg.
Vi föredrar att använda DentalMonitoring-appen som kommunikationskanal: om du har några frågor kan du gärna skriva till oss i chatten. Där kommer du att få svar från oss.