ScanAssist-käsikirja
Päivitetty yli viikko sitten

01. Mikä on ScanAssist?

ScanAssist on uusi ja innovatiivinen tekoälyyn perustuva skannausprosessi, joka tuottaa parhaan potilaskokemuksen ja tarkimmat valokuvat.

Uusi skannausmenetelmä takaa laadukkaat kuva ja mukavamman skannauskokemuksen.

ScanAssist-sovelluksen ominaisuuksia:

• ScanAssist tarjoaa pelillisen kokemuksen. Potilaan hampaat esitetään 3D-mallina, joka toistaa potilaan liikkeet reaaliajassa (kiertoliike, ylä- ja alakulmat, suu auki ja kiinni).

• Potilaan tehtävänä on tavoittaa näytössä näkyvät kohteet liikuttamalla puhelinta
    ScanBox pro -laitteen ollessa suussa. Siten hän voi skannata suun omassa tahdissaan.

• ScanAssist ottaa kuvan, kun potilas tavoittaa kohteen. Näin varmistetaan,
    että koko suu tulee skannatuksi.

• ScanAssist maksimoi jokaisen kuvan laadun opastamalla potilasta ja antamalla reaaliaikaista palautetta, jotta laite on oikeassa asennossa ja sitä liikutetaan oikein.

• Sovelluksessa on myös purentaa varten lisävaihe, joka opastaa puremaan hampaita johdonmukaisesti oikealla tavalla.

• Skannausjaksoon on lisätty irrotettavia oikomiskojeita koskeva päivitys, jossa oikomiskojeet ovat potilaan suussa skannauksen alussa. Ennen skannausta oikomiskojeet ovat potilaan suussa muutaman tunnin ajan, jotta voidaan nähdä, miten ne oikeasti sopivat potilaan suuhun.

• Skannaus etenee sujuvasti vaiheesta toiseen. Kun vaihe on valmis,
    seuraava vaihe alkaa automaattisesti tarvitsematta kaksoisnapauttaa näyttöä.

Kuka voi käyttää ScanAssist-ohjelmaa?

• ScanAssist on yhteensopiva ScanBox pro -laitteen kanssa.

• ScanAssist on saatavana kaikille uusille potilaille.

• Se vaatii vähintään seuraavat käyttöjärjestelmän versiot: iPhone-puhelimille iOS 13
    ja Android-laitteille SDK 29 (Android 10) (huomaa kuitenkin, että kaikki laitteet eivät ole yhteensopivia).

02. ScanAssist-sovelluksen käytön aloittaminen

A. ScanAssist otetaan automaattisesi käyttöön kaikille DentalMonitoring -koontinäyttöön luoduille potilaille, ja se näkyy potilaskortin Potilastiedot-välilehdellä:

Skannausprosessi v2 = ScanAssist
Skannausprosessi v1 = alkuperäinen skannausprosessi

Uuden potilaan luominen tapahtuu samoin kuin ennenkin: potilas saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet DM-sovelluksen lataamiseen ja linkki, jonka kautta hän voi kirjautua tililleen.

B. Uudet järjestelmään luodut potilaat saattavat joutua päivittämään puhelimensa käyttöjärjestelmän ennen sovelluksen lataamista.

Sovellus vaatii vähintään seuraavat käyttöjärjestelmän versiot: iOS13 tai Android 8 (SDK26). Potilaat voivat tarkistaa puhelimen käyttöjärjestelmän seuraavasti:

• iOS-käyttöjärjestelmässä: ‘Settings’ > ‘General’ > ’Software update’ > näyttöön tulee iOS-versio ja ilmoitus siitä, onko käyttöjärjestelmään saatavana uusi versio.

• Android-käyttöjärjestelmässä: ‘Settings’ > ‘System’ > ‘System update’ > näyttöön tulee Androidin versio ja ilmoitus siitä, onko käyttöjärjestelmään saatavana uusi versio.

Huomaa kuitenkin, että tämä skannaussovellus ei tue kaikkia puhelintyyppejä.
Kun sovellus on ladattu ja otettu käyttöön, se valitsee automaattisesti kullekin puhelimelle sopivan skannausversion.

03. Potilaan ensimmäinen skannaus / harjoitteluskannaus

Potilaan perehdyttäminen on edelleen tärkeää, jotta hän tietää, miksi hoitoa seurataan ja miksi skannaus on välttämätöntä.
Varmista, että jokainen potilas katsoo koulutusvideon ennen ensimmäistä skannausta.

Opasta potilasta asentamaan ScanBox pro ja viemään putki suuhun. Skannausprosessin alussa näkyy ohjevideo, joka pyörii näytössä, kunnes ScanBox pro on asennettu kokonaan. Suosittelemme poistamaan puhelimen kotelon ennen ScanBox pro -laitteen asentamista, jotta laitteen vakaus voidaan varmistaa.

Jotta tekoäly pystyy keräämään mahdollisimman paljon tietoa, suosittelemme vahvasti valitsemaan suurimman saatavana olevan putken (koko L)
ja vaihtamaan pienempään vain, jos putki on liian iso.

Kun varsinainen skannausprosessi alkaa, potilas tavoittelee kohteita ScanBox pro -laitteella puheohjeiden mukaan.
Puheohjaus ja tavoiteltavat visuaaliset kohteet auttavat potilasta valitsemaan oikeat liikkeet helposti ja onnistumaan skannauksessa. Lääkärin tehtävän on auttaa tarvittaessa.

04. Potilaan siirtäminen käyttämään ScanAssist-sovellusta

Jos potilas on jo tottunut käyttämään aiempaa skannaussovellusta, emme suosittele vaihtamaan uuteen skannausprosessiin. Joissakin tapauksissa voi kuitenkin olla tarpeen harkita siirtymistä alkuperäisestä prosessista uuteen (esimerkiksi jos potilaan skannaukset hylätään usein tai skannauskuvat ovat heikkolaatuisia).

Jos päätät siirtää potilaan käyttämään ScanAssist-sovellusta, toimi seuraavasti:

A - Valitse potilaskortilta Potilastiedot-välilehti. Napsauta vihreää Muokkaa potilastietoja -painiketta. Valitse sen jälkeen Skannausprosessin versio -kohtaan ”v2” ja tallenna tiedot.

B - Ennen DentalMonitoring-sovelluksen käyttämistä potilaan on varmistettava, että puhelimen käyttöjärjestelmä on päivitetty. Se tehdään seuraavasti:

• iOS-käyttöjärjestelmässä: ‘Settings’ > ‘General’ > ’Software update’ > näyttöön tulee iOS-versio ja ilmoitus siitä, onko käyttöjärjestelmään saatavana uusi versio.

• Android-käyttöjärjestelmässä: ‘Settings’ > ‘System’ > ‘System update’ > näyttöön tulee Androidin versio ja ilmoitus siitä, onko käyttöjärjestelmään saatavana uusi versio.

Käytössä olevan DM-sovelluksen version on oltava 7.18.0 tai uudempi. DM-sovelluksen version voi tarkistaa suoraan:

• Uloskirjautumisen yhteydessä: DM-sovelluksen kirjautumissivun alareunassa
    Sisäänkirjautumisen yhteydessä: DM-sovelluksen profiilisivun alareunassa

• Potilaan on myös valittava skannausvälineeksi ScanBox pro. Tämä tehdään kohdassa Skannausasetukset.

C- Kun sovellus otetaan käyttöön, se valitsee automaattisesti puhelimelle sopivan skannausversion.

05. Skannauksen aikana:

• Jos potilas ei tavoita etäisimpiä kohteita – eli purentanäkymien äärialueita:

• Kun liikkeen maksimiraja on saavutettu, käyttäjän on pysyttävä paikallaan ja liikkumatta niin, että tekoäly huomaa vastuksen ja aktivoi aputoiminnon, joka vahvistaa halutut kohteet automaattisesti. Tämän jälkeen skannausprosessi siirtyy seuraavaan vaiheeseen.

• Huomaa, että potilaan on oltava täysin paikallaan. Jos hän liikkuu, aputoiminto ei aktivoidu.

• Purennan skannaustoiminnon aikana potilas avaa suun ja tavoittelee kohdetta. Kun kohde on tavoitettu, potilas puree hampaita yhteen ja vaihe on valmis.

• Jos potilaalla on purentaturboja tai avopurenta, häntä kehotetaan puremaan hampaita yhteen, kunnes tekoäly huomaa, että se ei onnistu. Tällöin potilas puree hampaita yhteen niin paljon kuin voi, ja pysyy liikkumatta 4 sekuntia, jotta aputoiminto aktivoituu ja skannaus tehdään sellaisenaan.

• Visuaalinen aputoiminto: potilas voi halutessaan nähdä skannauksen aikana hampaansa yhdessä 3D-mallin kanssa.

Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

• Käyttämällä Scanbox-yhdistelmänäyttöä (on/off)

• Käyttämällä pysäytysvalikkoa (visuaalisen aputoiminnon painike)

6. Yleiset vianmääritysongelmat

• Sovellus on asetettu havaitsemaan varhaisessa vaiheessa, jos puhelin alkaa ylikuumentua. Useimmiten järjestelmä suosittelee, että potilas sulkee sovelluksen ja antaa puhelimen viilentyä minuutin ajan ennen kuin skannaus aloitetaan uudelleen.

• Seuraavassa on ohjeet siltä varalta, että skannauksessa on viivettä tai puhelimessa ilmenee jokin muu tekninen vika:

• Kuuntele ohjeet tarkasti.

• Jos äärikohteita on vaikea tavoittaa, käytä aputoimintoa edellä kuvattujen ohjeiden mukaisesti.

• Aktivoi visuaalinen aputoiminto.

• Aktivoi pysäytysvalikko ottamalla putki pois suusta. Sen jälkeen voit siirtyä seuraavaan skannausvaiheeseen.

• Jos muu ei auta, ota 3D-näyttö pois käytöstä (siirry versioon v1).

Voit sammuttaa ScanAssist-sovelluksen ja siirtyä käyttämään toista skannausprosessia helposti. Siirry skannausasetuksiin ja ota 3D-toiminto käytöstä kuvan osoittamalla tavalla:

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys asiakastukeen tai Integraatioasiantuntijaan.

07. Skannausprosessin esitteleminen potilaalle

Seuraamme oikomishoitoasi, jotta tiedämme tarkalleen, miten hoitosi on sujunut vastaanottokäyntien välillä. Sinun ei tarvitse käydä vastaanotolla yhtä usein kuin aiemmin, kun otat skannauskuvat DentalMonitoring-järjestelmässä viikon tai kahden välein. Ottamiesi skannauskuvien avulla tiedämme, miten hoitosi edistyy ja onko se edennyt aikataulussa. Jos huomaamme jotain merkittävää, pystymme havaitsemaan sen heti skannauksen jälkeen ja tarvittaessa kutsumaan sinut vastaanotolle.
Ajattele viikoittaista tai parin viikon välein tehtävää skannausta vastaanottokäyntinä, jonka teet etänä. Skannaukset ovat välttämättömiä, jotta näemme tilanteesi riittävän usein ja voimme tarkistaa, että saat tarvitsemaasi hoitoa.

Koulutusvideo: varmista, että potilas katsoo koulutusvideon, jos ei ole jo katsonut sitä.

ScanBox pro -laitteen asentaminen:
“Tarvitset skannaukseen ScanBox pro -laitteen. Jos mahdollista, poista puhelimen kotelo ennen kuin asennat ScanBox pro -laitteen. Näin varmistat, että laite on tukevasti kiinni puhelimessa.” Näytä sitten, miten ScanBox pro asetetaan paikalleen.

Skannaaminen:
Kun skannaus aloitetaan, näyttöön tulee video, joka opastaa ScanBox pro -laitteen ja putken asentamisessa (varmista, että puhelimen äänenvoimakkuus on riittävä). Video pyörii näytössä, kunnes olet tehnyt kaikki vaiheet. Sen jälkeen sinua kehotetaan asettamaan putki suuhun. Myös tämä ohje kiertää näytössä, kunnes olet valmis. Kun putki on asennettu oikein, hampaasi ja ikenesi näkyvät kuvassa.

Seiso peilin edessä ja aloita skannaus. Näet 3D-kuvan suustasi. Tehtävänäsi on tavoittaa näytössä olevat kohteet/pisteet liikuttamalla ScanBox pro -laitetta. Voit liikuttaa laitetta rauhassa omaan tahtiisi. Älä liikuta päätä, vaan ainoastaan ScanBox pro -laitetta ja puhelinta. Kun olet saanut yhden vaiheen valmiiksi, sovellus siirtyy automaattisesti aina seuraavaan skannausvaiheeseen, kunnes saavut loppuun.

Jos suun takaosassa olevia pisteitä on vaikea tavoittaa, pidä ScanBox niin pitkällä kuin mahdollista (yritä pitää se mahdollisimman liikkumattomana). Piste alkaa vilkkua, poistuu lopulta näytöstä ja sovellus siirtyy seuraavaan skannausvaiheeseen!