Alle collectiesDM AppScanAssist
ScanAssist Tips voor patiënten
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  • Ga voor een spiegel staan zodat u het scherm van uw telefoon goed kunt zien.

• Er worden video's afgespeeld om u te helpen bij de installatie van de Scanbox pro en het inbrengen van de tube. Deze video's worden herhaald totdat u de stappen heeft uitgevoerd. De app detecteert het automatisch wanneer een stap is afgerond, en gaat dan door naar de volgende fase.

• Zodra de tube in uw mond zit, volgt u de aanwijzing en beweegt u de ScanBox pro naar links en rechts om het scanproces te starten.

• Scan op een rustig tempo.

• Houd de tube op zijn plek met uw wangen en lippen. Als er licht in de tube komt, kan de AI daarvan in de war raken en kan het proces gaan haperen.

• Voor een succesvolle scan beweegt u de ScanBox pro zo dat u de stippen vangt die u op uw scherm ziet. De app houdt bij wat u doet. U hoeft enkel de aanwijzingen te volgen om verder te gaan naar de volgende stap. Als u een stip mist bij het scannen van de ene naar de andere kant, beweegt u simpelweg terug en probeert u de stip opnieuw te vangen. Zodra u een stap heeft afgerond, gaat de app automatisch naar de volgende scanfase, totdat u klaar bent.

• Voor extra hulp tijdens het scannen kunt u in het scanmenu de visuele hulp inschakelen. Daarmee kunt u uw tanden zien. Het menu wordt zichtbaar als u de tube uit uw mond haalt.

• Als u de stippen achterin uw mond moeilijk kunt bereiken, houdt u de Scanbox gewoon zo ver mogelijk naar achteren (houd hem zo stil mogelijk). Dan ziet u dat de stip begint te knipperen en uiteindelijk verdwijnt, zodat u door kunt naar de volgende scanstap.

• Als u bij het scannen van uw boven- of ondergebit (occlusale weergaven) de achterste stippen niet kunt bereiken, zorgt hetzelfde assistentiesysteem dat u toch door kunt naar de volgende fase.

• Luister goed naar de instructies bij de fase met slechts drie stippen, voor het vastleggen van uw beet: houd uw mond open zolang u naar een stip toe beweegt, en bijt dicht als u de stip heeft bereikt.

• Als u niet goed kunt dichtbijten bij de stap om uw beet te scannen (door een open beet, bite turbo's, etc.), bijt u gewoon zo ver mogelijk dicht en beweegt u 4 seconden niet zodat de AI de tijd heeft om uw beet te detecteren. Daarna wordt u niet meer gevraagd om verder dicht te bijten en kunt u gewoon scannen.

• Als u een van de stippen echt niet kunt bereiken, ondanks de assistentie en de instructies, kunt u in het uiterste geval de stap overslaan. Dat doet u door de tube uit uw mond te halen, waardoor het pauzemenu in beeld komt. Daarin klikt u op ‘Stap overslaan’, zodat u naar de volgende stap gaat. Alle afbeeldingen die u al heeft gemaakt, worden opgeslagen.

• Zodra u alle stappen heeft doorlopen, controleert u voor het insturen of uw scans passen bij de vereiste weergaven. Sluit de app niet voordat de scan volledig is geüpload. U krijgt een bevestiging wanneer de upload is voltooid. Als u voor die tijd de app sluit, kan de scan niet ter controle naar uw behandelaar worden gestuurd.